Bredebro I.F. - Informationer

God ide blev til D. G. I.

Det hele startede med, at man gik fra landsby til landsby 1860´ og agiterede for dannelsen af skytteforeninger. Fra 1860 og fem år frem blev der dannet knap 5.000 foreninger. Siden kom gymnastik på programmet. Derefter håndbold og folkedans.

I 1929 var det meningen, at man ville skille gymnastik og skydning ad i hver sin organisation, men på grund af uenigheder i gymnastikkredse, blev det til opdeling af Danmark i to folkelige organisationer, De Danske Skytte & Gymnastikforeninger og De Danske Gymnastikforeninger, som senere blev til De Danske Gymnastik og Ungdomsforeninger.

Denne opdeling af Danmark i to forskellige idrætsorganisationer med samme oprindelse og stort set samme indhold, stod på mellem 1929 og 1992, hvor det lykkedes at slå de to organisationer sammen igen til en stærk organisation, DGI. Kulturen i inderkredsen at de to organisationer var meget forskellig, men opgaverne og foreningernes behov var de samme.

Dengang som i dag handlede det om vigtigheden af gode lokale foreninger, som kunne samle befolkningen omkring idræt og fællesskab. Det handlede om tilbud til alle, om at skaffe frivillige og sikre dem uddannelse og hjælp til at løfte opgaverne.